Houten vloeren

Houten TV kasten

Eikenhouten tafels modern

Fairwood heeft eigen werkplaats voor behandeling

Houten vloeren kunnen zowel voor het leggen als na het leggen van de houten vloeren worden behandeld.. Kortom zowel de parketlegger als Fairwood kan de houten vloeren voor u in de olie of lak zetten.. 

 • Wanneer Fairwiood de houten vloeren voor het leggen bewerkt heeft u niet te maken met droogtijden van de olie of de lak.
 • Niet alleen kunt u reeds behandelde houten vloeren direct belopen u kunt de houten vloeren ook direct beschermen met de vloerzeep.
 • Houten vloeren die na het leggen worden behandeld kunnen eerst nog worden geschuurd.
 • Als u de houten vloeren zelf na het leggen behandeld bent u altijd goedkoper uit dan dat u de houten vloeren door Fairwood laat behandelen.Eiken kloostertafels

Houten vloeren in de olie

Waarschijnlijk is de meest gekozen behandeling voor houten vloeren; het in de olie zetten van de houten vloeren. Een geoliede houten vloer kan plaatselijk worden bijgewerkt, waardoor langdurig onderhoud goedkoop is. Houten vloeren met olie behandelen kunt u zelf heel goed doen. Al dan niet door het toevoegen van een kleurpigment aan de olie. 

 • Geoliede houten vloeren kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt bij slijtageplekken of vlekken in de houten vloeren
 • Houten vloeren kunt u zelf gemakkelijk in de olie zetten en zelf op kleur brengen met het toevoegen en mengen van kleurpigmenten.
 • Olie is de goedkoopste behandeling voor houten vloreen. Zowel qua producten als qua arbeidsloon.
 • Geoliede houten hebben een heel natuurlijke matte uitstraling. Er is een pasta die de houten vloer een lichte glans kan geven.
 • Houten vloeren in de olie zijn heel goed te onderhouden door de houten vloeren te zepen met een beschermende vloerzeep.
 • Houten vloeren in de olie kunnen na een aantal jaren in de onderhoudsolie worden gezet al dan niet met een (nieuw)kleurpigment Notenhouten tafels

Houten vloeren in de lak

Lak is de meest slijtvaste afwerking voor houten vloeren. U kunt een gelakte houten vloer zowel ultra mat aflakken als glanzend en alle graden van glans hiertussen in. Houten vloeren in de lak kunnen tegenwoordig ook heel goed worden gekleurd met kleurpigmenten. U voegt allereerst een kleurpigment toe aan de primer "Colorwash". Vervolgens kunt u over de met colorwash behandelde vloer verschilllende laklagen aanbrengen.

 • Lak is de meest slijtvaste behandeling voor uw houten vloeren. Gelakte houten vloeren hebben daarom een lange levensduur
 • Gelakte houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden door te stofzuigen en te dweilen met lak en een bijbehorend middel
 • De meest natuurlijk lijkende behandeling voor houten vloeren is de behandeling met een zogenaamde matte Skylt lak
 • Houten vloeren in de lak kunnen tegenwoordig ook heel goed op kleur worden gebracht door colorwash met kleurpigment te overlakken.
 • Gelakte houten vloeren kunnen niet worden gelegd op een houten vloer die is gelegd op vloerverwarming.
 • Houten vloeren in de lak kunnen heel glanzend worden afgelakt. Dit kan heel mooi zijn op tropische houten vloerenHouten vloeren roken,
Houten vloeren borstelen,
Houten vloeren whitewash,
Houten verouderen,
Houten vloeren logen.

Houten vloeren speciale behandelingen

Afwerken met olie of lak, moet altijd worden gedaan. De houten vloeren moeten immers beschermd worden tegen water en vuil. Toch zijn er ook speciale bewerkingen die slechts dienen ter verfraaiing van de houten vloeren. Bewerkingen die dienen als verfraaiing zijn het roken van de houten vloeren, het borstelen van de houten vloeren, het whitewashen van houten vloeren, het verouderen van houten vloeren en het logen van houten vloeren.

Houten Vloeren roken
In eikenhout zit tannine. Wanneer we deze inhoudsstof in aanraking brengen met amoniak zal de houten vloer donkerder kleuren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen licht gerookt en donker gerookte houten vloeren. 
Houten Vloeren borstelen
Bij het borstelen van houten vloeren wordt het zachte hout uit de houttekening geborsteld. De houten vloeren krijgen een natuurlijker en ruwer uiterlijk. Dit wordt verder benadrukt met een kleurpigment in de olie of lak
Houten Vloeren whitewash
De houten vloeren nemen de olie en het kleurpigment in de eerste mm. van het hout op. Wanneer we het kleurpigment heel dik maken, kan de houten vloer het kleurpigment niet meer opnemen en blijft er een wit laagjje op de houten vloeren liggen.
Houten Vloeren verouderen
Natuurproducten als hout hebben een niet na te maken uitstraling. Zeker als het oude natuurproducten betreft. Houten vloeren worden verouderd door de planken te kastijden, te trommelen en de vellingkanten te schrapen.   
Houten Vloeren logen
Met loogbeits kunnen de kleuren van de houten vloeren worden geintensiveerd.Van antieke loogbeits tot witte loogbeits; de houten vloer krijgt een doordringende kleur
Houten vloeren Amsterdam