Houten vloeren

Houten Vloeren Speciaal Bewerken

Houten vloeren speciale bewerkingen

Afwerken met olie of lak, moet altijd worden gedaan. De houten vloeren moeten immers beschermd worden tegen water en vuil. Toch zijn er ook speciale bewerkingen die slechts dienen ter verfraaiing van de houten vloeren. Bewerkingen die dienen als verfraaiing zijn het roken van de houten vloeren, het borstelen van de houten vloeren, het whitewashen van houten vloeren, het verouderen van houten vloeren en het logen van houten vloeren.

Houten vloeren roken,
Houten vloeren borstelen,
Houten vloeren whitewash,
Houten verouderen,
Houten vloeren logen.
Houten Vloeren roken
In eikenhout zit tannine. Wanneer we deze inhoudsstof in aanraking brengen met amoniak zal de houten vloer donkerder kleuren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen licht gerookt en donker gerookte houten vloeren. 
Houten Vloeren borstelen
Bij het borstelen van houten vloeren wordt het zachte hout uit de houttekening geborsteld. De houten vloeren krijgen een natuurlijker en ruwer uiterlijk. Dit wordt verder benadrukt met een kleurpigment in de olie of lak
Houten Vloeren whitewash
De houten vloeren nemen de olie en het kleurpigment in de eerste mm. van het hout op. Wanneer we het kleurpigment heel dik maken, kan de houten vloer het kleurpigment niet meer opnemen en blijft er een wit laagjje op de houten vloeren liggen.
Houten Vloeren verouderen
Natuurproducten als hout hebben een niet na te maken uitstraling. Zeker als het oude natuurproducten betreft. Houten vloeren worden verouderd door de planken te kastijden, te trommelen en de vellingkanten te schrapen.   
Houten Vloeren logen
Met loogbeits kunnen de kleuren van de houten vloeren worden geintensiveerd.Van antieke loogbeits tot witte loogbeits; de houten vloer krijgt een doordringende kleurHouten vloeren Amsterdam